Lindvalls Kaffe tavla

Om kaffe

Vår långa erfarenhet har bidragit till kunskap och klarhet i hur råkaffebönan hanteras och hur egenskaper och aromer samverkar på absolut bästa sätt.

Råvaran

Våra långa relationer med råkaffehandeln sträcker sig över generationer, och det ger en otrolig säkerhet. Vi vet vad vi vill ha, och de känner till våra krav. Vi tummar aldrig på kvalitén och köper därför alltid in de högsta klassificeringarna som ursprungsländerna har att erbjuda. Våra uppköpare bedömer kaffebönorna minutiöst efter smak, doft, färg, form storlek och renhet. För att få en perfekt kopp kaffe behövs perfekta beståndsdelar.

Rostningen

I vår familj är alltid högsta kvalitet i fokus. Vi har inte bråttom, snarare tvärtom. Vi rostar därför allt vårt kaffe mycket långsamt för att uppnå bästa resultat. Bönorna behöver mycket tid för att utveckla sin fulla arom och smak. Rostningen sker i världens modernaste och bästa trumrost, speciellt utvecklad för gourmérostning. Hos oss är kvalité vårt arv.

Lindvalls Premium

“I framtagandet av det här kaffet har vi inte tittat på kostnaderna utan bara satsat på de bästa och finaste råkaffebönorna”

– Ulf Lindvall

Ett mörkrostat kaffe från 100 % arabicabönor. Citrustoner från Kenya, Burundi och Etiopien. Syrligheten kommer från Colombia och sötman från Brasilien.

Jakten på det perfekta kaffet startade hösten 2012, men egentligen har den pågått sedan 1891. Kunde vi efter mer än 120 år ta fram ett helt nytt kaffe, godare än det våra föräldrar och deras föräldrar förfinat? Vi triggades av tanken och kom överens om att det fick kosta vad det ville. Genom åren har vi stött på råvaror för bra för att inte använda och nu var tiden här. Vi skulle använda endast de bästa bönorna, blanda, rosta, lukta och smaka. Till vår hjälp tog vi några av Uppsalas mest tränade smaklökar. Det här skulle bli världens godaste kaffe.

Kaffemästare är inget man lär sig till. Det blir man genom att kaffet blir en del av livet, och i vår familj är det ingen överdrift att säga att vi har det i ådrorna. Fem generationers samlade erfarenheter och krav på kvalité finns i den kopp du har framför dig. Lindvalls Premium bär en smak lika ny som historisk. Njut av det finaste vi har.