Lindvalls Kaffe tavla

Kafferosteri Uppsala

Ända sedan vi för första gången slog upp dörrarna till vårt kafferosteri i korsningen Kungsgatan/Strandbodgatan så har Lindvalls kaffe varit Uppsalas eget kafferosteri.

 

Vi är stolta över att ha fått dela vår passion för svenskt kaffehantverk med generationer av Uppsalabor och att vi tillsammans med stadens invånare får skriva Uppsalas kaffehistoria.

Uppsalas kafferosteri

Kaffe har länge spelat en stor roll i Sverige. Drycken har varit en självklar del av såväl frukost, släktfiranden och eftermiddagsfikor på jobbet som på kungabröllop och i möten mellan världsledare. Lika självklar roll spelar därför även kafferostningen i Sverige. Det är vår kärlek till kaffe och vårt engagemang för att rosta de finaste bönorna som har gjort Lindvalls kaffe i Uppsala till ett av Sveriges mest älskade kafferosterier. Vi har över 100 års erfarenhet av kafferostning och många ser oss som Uppsalas egna kafferosteri!

Utspridda kaffebönor på slitet träunderlag
Lindvalls Kaffe tavla

Generationer av kaffehantverkare

Historien om Lindvalls kaffe är djupt rotad i Uppsala, där vårt kafferosteri har varit en del av stadsbilden i över ett sekel. Vår långa tradition av kafferostning är en berättelse om hantverk och dedikation som har gått från generation till generation. Vi har ägnat årtionden åt att perfektionera vårt kaffehantverk och förfina våra rostningstekniker för att alltid leverera den bästa smaken till våra kunder.

Med passion för kaffe

För oss är över 100 år av rostning i Uppsala inte bara ett firande av vårt kaffe och alla våra goda smaker – vi firar att alla ni i Uppsala och Sverige vill dela vår passion med oss. Vi firar med alla som gärna visar upp Uppsalas kafferosteri för besökare i staden, att så många verksamheter i Uppland valt oss som sin självklara kaffeleverantör och att så ofta få höra hur trevligt det är att cykla till jobbet på morgonen medan doften av nyrostat kaffe sprider sig över staden.

Lindvalls kaffe - Vårt kaffe
Lindvalls Kaffeett av Sveriges äldsta kafferosteri

Fokus på hållbarhet och framtid

Med fokus på framtiden har vi på Lindvalls kaffe tagit en ledande roll när det gäller hållbarhet. Genom ett nära samarbete med våra odlare kan vi säkerställa ekologiskt ansvarsfulla metoder, omsorg för miljön och en rättvis kaffeproduktion. Vi vet att fokus på hållbarhet och kvalitet är en absolut nödvändighet för att vi ska kunna njuta lika mycket av vår kaffekopp även i framtiden.

Vi är stolta över att ha skapat Uppsalas kaffehistoria och att som ett av Sveriges kafferosterier få vara en del av kaffets betydande roll i Sverige. Vår passion för kaffe och vår förankring i Uppsala gör oss till det självklara valet för alla som letar efter genuint svenskt kaffehantverk.

Välkommen till Lindvalls kaffe, ditt kafferosteri i hjärtat av Uppsala.

Kontakta oss

    Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.